Skip links

Een elektrische auto leasen

Naarmate uw elektrische auto ouder wordt, neemt de actieradius van de accu af. Als u van plan bent een elektrische auto te kopen, moet u er rekening mee houden dat hij uiteindelijk misschien niet zoveel waard is als u zou willen. Een goed alternatief waarbij dit probleem voorkomen wordt, is een elektrische auto via leasing operational. Elektrische voertuigen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen met een breed scala aan uitvoeringen en specificaties, en dit zal u een tijdje kosten de beste te kiezen. Belangrijk is ook nog het verschil tussen volledig elektrische auto’s en hybride auto’s. De naam zegt het eigenlijk al: de volledig elektrische auto heeft geen motor op benzine of diesel, de hybride auto heeft dit wel.

Hoe werkt leasen?

Een elektrische auto kopen is duur. Je vraagt je misschien af of het met zo’n hoog prijskaartje beter voor je is om een elektrische auto leasen? Het is belangrijk te weten dat je bij het leasen van een elektrische auto niet de volledige aankoopprijs betaalt. In plaats daarvan krijg betaal je per maand een vast bedrag. Vaak zit hier de wegenbelasting en kosten voor het onderhoud inbegrepen. Aan het eind van het contract is de auto nog steeds van de leasemaatschappij. Bij sommige maatschappijen kan je kiezen of je de auto dan voor een goede prijs over wil nemen, of dat je een nieuw contract wil met een nieuwe elektrische auto. Je betaalt dus voor het gebruik van de auto, niet voor het eigendom.

Lees het leasecontract goed door

Lees altijd goed de kleine lettertjes als je een elektrische auto leasen gaat. Wat gebeurt er als je de auto beschadigt? Is er een eigen risico bij schade? Wat gebeurt er als de batterij onbruikbaar blijkt te zijn? Krijg je dan bijvoorbeeld vervangend vervoer? En is dit vervoer dezelfde auto of kan dit een andere klasse zijn? Hoe zit het met het onderhoud aan de auto? Is dit allemaal gedekt in het leasecontract? Als je de kleine lettertjes zorgvuldig leest, is het zeer onwaarschijnlijk dat je nog voor verrassingen komt te staan. Dat is wel zo prettig leasen en rijden natuurlijk.

De actieradius van een elektrische auto

Er is een verschil in de actieradius die een elektrische auto kan rijden. Auto’s met een langere actieradius, zoals de Tesla Model 3 met een actieradius van 400 kilometer, kunnen langere ritten maken. De nieuwste Volkswagen bij auto lease volkswagen, heeft dit bereik ondertussen ook. Gelukkig komen er steeds meer laadstations en wordt de actieradius van een elektrische auto er snel groter. Er zijn verschillende redenen voor deze uitbreiding. Veel elektrische auto bedrijven hebben onlangs een nieuwe accu geïntroduceerd waarmee ze meer vermogen in hun auto’s kunnen stoppen en dus een groter bereik hebben. Dit is het geval met de nieuwe auto van Tesla en van Volkswagen.

Return to top of page