Skip links

De geschiedenis van het theorie-examen: Wat is er veranderd en waarom

Het theorie-examen is een belangrijk onderdeel van het rijbewijs. Je moet namelijk je theorie certificaat halen voordat je aan het praktijk gedeelte mag beginnen. Maar wat is er allemaal veranderd in het theorie-examen? Waarom zijn er zo veel wijzigingen doorgevoerd? En is het moeilijker geworden om je Theoriecertificaat te halen? In deze blogpost lees je alles over de geschiedenis van het theorie-examen wat er veranderd is en waarom.

Laatste aanpassingen van het theorie-examen

De laatste aanpassing in het Theorie-examen was in april 2020. Sindsdien gelden er een aantal nieuwe regels voor de Theorie

– Er mag maximaal 1 fout gemaakt worden op de meerkeuzevragen

– Als je het Theorie examen binnen 3 maanden twee keer faalt, zal je een Theoriecursus moeten volgen

– Er is een nieuwe algemene Theoriecursus die als aanvulling op de Theorie-examens wordt gebruikt.

Dat zijn slechts een paar veranderingen die er sinds april 2020 zijn doorgevoerd. Ook het Theorie-examen is moeilijker geworden, waardoor je goed moet leren voor dit examen om ervoor te slagen. De voordelen van het halen van je Theorie-certificaat in de eerste keer zijn duidelijk; Je kunt dan direct beginnen met de praktijkexamens en je Theoriecertificaat blijft twee jaar geldig.

Voorbereiding op het theorie-examen

Voor het Theorie-examen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent en, afhankelijk van hoeveel tijd je eraan wilt besteden, kun je je op verschillende manieren voorbereiden. Er zijn Theorieboeken met meerkeuzevragen die een goede basis kunnen bieden om te oefenen. Daarnaast kan je Theorielessen nemen of online Theorie Training volgen. Vervolgens is het ook mogelijk om Theorie oefenexamens te maken, waardoor je jezelf voorbereid op het Theorie-examen. Het Theorie-examen is een belangrijk onderdeel bij het behalen van je rijbewijs en dus belangrijk om goed voor te bereiden. Door de bovengenoemde veranderingen die er de laatste tijd zijn doorgevoerd, is het Theorie examen steeds moeilijker geworden. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden om ervoor te zorgen dat je Theoriecertificaat in de eerste keer haalt. Door Theorieboeken, Theorielessen of Theorie oefenexamens te maken, vergroot je de kans dan je Theorie certificaat in de eerste keer behaald.
De geschiedenis van het Theorie-examen is dus al lange tijd aan het veranderen en steeds moeilijker geworden. We raden daarom aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat je Theorie certificaat in de eerste keer haalt. Succes!

Return to top of page