Skip links

De voor- en nadelen van je auto wassen in een carwash

Een wasstraat van Carwash&Go is de perfecte plek om je auto weer te laten glimmen. En laten we eerlijk zijn, het is wel zo fijn en netjes als je auto schoon is. Niet alleen omdat we met onze wagens willen pronken, maar ook omdat het netjes overkomt op werk of bij klanten als je auto schoon is en mooi blinkt. In dit artikel lees je wat de voor- en nadelen zijn van je auto wassen in een carwash. Lees verder om erachter te komen!

De voordelen

Het is snel en makkelijk

Wanneer je heel de dag hard hebt gewerkt, is het logisch dat je niet zoveel zin meer hebt om je hele auto thuis zelf in te soppen met de hand. Het is dan lekker snel en makkelijk om met de auto door de wasstraat te rijden. Dit kan bij Carwash Go. Je kunt een wasprogramma selecteren en lekker achterover zitten in de auto. Na een paar minuten is de auto helemaal schoon. Dit is naast gemak ook tijdsbesparend. Wanneer je zelf de auto gaat wassen, ben je namelijk wel langer dan 10 minuten bezig met alle spullen pakken, de auto wassen en alles weer opruimen.

Het is milieuvriendelijk

Veel autowasstraten worden steeds milieuvriendelijker. Op het moment dat wasstraten water gaan hergebruiken, gaat er minder water verloren dan wanneer je zelf met de hand de hele auto gaat wassen en dit water allemaal meteen in een putje loopt. Wanneer je zelf je auto wast, gebruik je al snel 40 liter water en dat is natuurlijk zonde. 

De nadelen

Het kan druk zijn 

In Nederland rijden er heel wat auto’s rond en het zal je dus ook niet verbazen dat het soms heel druk kan zijn bij een carwash. Wanneer je een beetje pech hebt, sta je zo een half uur te wachten voordat je aan de beurt bent en dan is het dus toch niet zo snel als wat we hiervoor in het artikel aangaven. 

Return to top of page