Skip links

Dit wil je weten over de Citroën C1

De Citroën C1 is een erg populaire auto, zowel nieuw als tweedehands. Niet zo gek ook, de auto is klein, handzaam en heeft een hoog rijcomfort. Er zitten behoorlijk voordelen aan dit fijne, compacte autootje, in het artikel hieronder vertellen we je het een en ander over deze auto.

De Citroën C1 komt, zoals de naam al zegt, van Citroën. Dit Franse automerk werd in 1919 opgericht door André Citroën en is sinds 1976 onderdeel van PSA, waar we je verderop in dit artikel meer over vertellen. 

De voordelen van de Citroën C1

De Citroën C1 is een fijne auto en neemt behoorlijk wat voordelen met zich mee. Zo is de auto lekker compact en is parkeren ermee dus lastig. Ondanks de compacte uitvoering, heeft de C1 vaak nog wel vijf deuren. Ben je erg lang, dan wordt het misschien wat krap op de achterbank van de C1 en ook de laadruimte is niet bijzonder groot. Toch kun je stiekem nog best wat kwijt in deze fijne, compacte auto. De C1 is simpel en dat maakt hem perfect als stadsauto. De auto is heerlijk als je korte afstanden moet rijden, maar ook met grotere afstanden heeft de Citroën C1 geen enkel probleem. De auto is namelijk betrouwbaar en met kwaliteit geproduceerd. De motoren van de auto zijn niet gemaakt om snel mee op te trekken, maar dat maakt juist dat ze niet te veel brandstof gebruiken. De auto is dus zuinig, waardoor je niet al te vaak hoeft te tanken. Fijn, want de brandstofprijzen zijn momenteel niet mis. 

Toyota Aygo en Peugeot 108

Citroën is, net als Toyota en Peugeot, onderdeel van PSA. Toen de C1 werd uitgegeven, deden Toyota en Peugeot dat daarom ook, maar dan onder hun eigen naam. De Citroën C1 is dan ook erg vergelijkbaar met de Toyota Aygo en de Peugeot 108. Het frame en de binnenkant is vrijwel helemaal hetzelfde. Zowel de versies van Peugeot en Toyota als de Citroën C1 zijn daarbij erg populair als tweedehands auto’s. De aantrekkelijke prijs, in combinatie met de compacte auto en de vele voordelen is voor veel mensen onweerstaanbaar.

Return to top of page