Skip links

3 tips om extra veilig de weg op te gaan

Veel mensen vinden het heerlijk om auto te rijden. Heerlijk een stuk rijden over mooie wegen in indrukwekkende omgevingen, dat levert voor veel automobilisten veel rijplezier op. Naast plezier is ook veiligheid erg belangrijk in het verkeer. Er gebeuren nog altijd veel ongelukken op de Nederlandse wegen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en hoeft lang niet altijd je eigen schuld te zijn. Wij geven je graag drie tips waarmee je extra veilig de weg op kunt gaan. Veiligheid boven alles!

Juiste banden en bandenspanning

De banden van je auto zijn essentieel voor de veiligheid van jou en je auto. Banden hebben namelijk een aantal millimeter profiel waardoor jij goede grip hebt op het wegdek. Ook als het regent zorgt dit profiel ervoor dat je niet zomaar wegglijdt. Laat dus een aantal keer per jaar controleren of jouw banden nog goed zijn. Bovendien kan de juiste bandenspanning ervoor zorgen dat jij extra goede grip hebt. Slappe banden kunnen ervoor zorgen dat je minder goed de controle kunt houden over jouw auto.

Zorg voor een schone en schadevrije voorruit

De voorruit van je auto heeft ook een grote invloed op de veiligheid. Zorg er ten eerste voor dat de voorruit altijd helemaal schoon is. Vuil op de ruit kan namelijk je zicht verslechteren, waardoor de kans groter is dat je bepaalde dingen over het hoofd kunt zien, zoals andere weggebruikers. Daarnaast is het belangrijk om je ruit schadevrij te houden. Autoruitschade zoals een klein sterretje in je ruit kan namelijk betekenen dat je een grote barst in je ruit kunt oplopen. Je autoruit vervangen is dan geen overbodige luxe.

Laat je auto onderhouden door een professional

Je kunt heel zuinig op je auto zijn, maar sommige onderdelen van je auto kun je beter laten controleren door een vakman. Door je auto minimaal een keer per jaar goed te laten controleren op alle essentiële onderdelen, zorg je voor een zo hoog mogelijke kans op een veilige autorit. Bovendien kan het regelmatig onderhouden van je auto ervoor zorgen dat je niet ineens voor een hoge kostenpost komt te staan omdat een bepaald onderdeel kapot is en grote schade aanbrengt aan andere onderdelen.

Return to top of page