Skip links

Altijd de laagste autopremie betalen: do’s en don’ts

Iedereen wil toch altijd de laagste premie voor zijn auto betalen? Wie een lage premie betaalt, kan zijn geld immers gebruiken voor andere belangrijke dingen in zijn leven. Toch een WA-verzekering niet automatisch de beste autoverzekering als je een lage premie wilt, en er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het verzekeren van jouw auto. Wat die dingen zijn? Dat lees je hier.

Don’t: Te lang bij dezelfde verzekeraar blijven zitten

Een auto verzekeren is niet hetzelfde als beleggen in bitcoins. Waar je bij beleggen er vaak verstandig aan doet om je bitcoins langere tijd vast te houden om de waarde te zien groeien, is het tegenovergestelde waar bij een autoverzekering. Het is niet zo dat hoe langer je bij een verzekeraar blijft, hoe voordeliger je premie wordt (was het maar zo’n feest!). Blijf daarom niet te lang bij dezelfde verzekeraar zitten en kijk zeker ook eens verder dan je huidige verzekeraar.

Do: Stap op tijd over en vergelijken premies

Net zoals bij zorgpremies, loont het om jaarlijks je autoverzekering te vergelijken. Soms is het gras bij de buren namelijk echt groener. Bijvoorbeeld omdat je een te dure verzekering hebt en je bij een andere aanbieder dezelfde verzekering veel voordeliger en tegen betere voorwaarden kunt afsluiten. Of wanneer je trouwe vierwieler inmiddels al wat jaartjes op de weg zit en een minder uitgebreide verzekering ook voldoende dekking biedt. Kom dus uit die luie stoel en vergelijk! Hierdoor bespaar je jezelf jaarlijks mogelijk tientallen euro’s.

Don’t: Je huidige premie te laat of niet betalen

Van wanbetalers wordt geen enkele verzekeraar blij. Een risico van rekeningen te laat of niet betalen, is dat de verzekeraar jouw verzekering stop kan zetten. Het kan er ook voor zorgen dat andere verzekeraars jou in de toekomst niet meer willen verzekeren, omdat jij de betalingsafspraken met jouw vorige verzekeraar niet bent nagekomen en hierdoor  CIS-geregistreerd bent. Voorkom dus dat je jouw premie niet op tijd betaald.

Do: Stel een automatische incasso in

Stel een automatische incasso in voor jouw premiebetaling of betaal het hele bedrag in één keer. Heb je toch een keer een premie niet op tijd kunnen betalen, onderneem dan altijd direct actie en bel jouw verzekeraar op voor een betalingsregeling.

Check wat het beste bij jou past: WA, WA-plus of allrisk

Verzeker je auto met een verzekering die bij jouw rijstijl en de leeftijd van je auto past. Dit doe je door een WA-verzekering, WA-plus verzekering of allriskverzekering af te sluiten. De WA-verzekering is wettelijk verplicht, dit is wat je minimaal moet hebben als je de Nederlandse weg op gaat met jouw auto. Deze verzekeing vergoed schade aan andere voertuigen. De WA-plus verzekering is een iets uitgebreidere variant van de WA-verzekering, waarbij schade aan andere voertuigen en in sommige gevallen schade aan je eigen voertuig vergoed worden. De allrisk verzekering is de meest uitgebreide verzekering die je kunt hebben. Deze verzekering vergoed zowel de schade die jij aan andere voertuigen veroorzaakt als schade aan jouw eigen voertuig. 

Return to top of page