Skip links

Auto kapot? Repareer zelf met tweedehands Suzuki onderdelen

Heb je een kapotte auto en denk je dat je naar de garage moet, dan kan je ook eerst kijken of je zelf met tweedehands Suzuki onderdelen een oplossing kan vinden. Wist je dat je in veel situaties zelfstandig een reparatie kan uitvoeren? Of het nu gaat om het opknappen van een tweedehands auto of het wisselen van een lekke band, als je zelf aan de slag gaat, ben je vaak goedkoper uit en kan je sneller terug de weg op. Het scheelt wel als je goed oplet wat je doet en enigszins handige vingers hebt. Hieronder lees je waar je op moet letten als je zelf je auto-onderdelen vervangt.

Wanneer vervang je zelf?

Kies je voor een expert, dan ben je waarschijnlijk meer kosten kwijt dan op het moment dat je zelf auto-onderdelen gaat vervangen. Dat is niet zo gek, je betaalt namelijk voor vakmanschap. Het is dus handig dat je zelf al het een en ander weet voordat je op eigen houtje een reparatie uitvoert. Zo kun je bijvoorbeeld wel tweedehands Suzuki onderdelen gaan zoeken, maar als je zelf eigenlijk helemaal geen tijd hebt om ervoor te gaan zitten en zeker wil zijn dat de reparatie correct wordt uitgevoerd, dan ben je beter af bij een professional.

Echter, een bijkomend voordeel van een zelfstandige reparatie is dat je het zelf in handen hebt. Je hoeft niet bang te zijn om afgezet of opgelicht te worden. Mocht je twijfelen of je wel genoeg verstand van zaken hebt en wil je toch zelf tweedehands Suzuki onderdelen aanschaffen en vervangen, dan vind je op het internet een berg aan filmpjes die je stap voor stap door het proces loodsen.

Welke onderdelen kun je zelf vervangen?

Een kapotte ruitenwisser of een band die verwisseld moet worden, is meestal makkelijk zelf te doen. Ook voor problemen met de verlichting hoef je vaak geen expert te zijn. Let wel op als er iets aan de hand is met de schokdempers, bougies, accu of de remmen. Bij de vervanging van deze onderdelen heb je enige kennis van zaken nodig. Hou ook rekening met het model en type auto. Dit kan namelijk van invloed zijn op de manier waarop je met de onderdelen om moet gaan.

Uiteraard zijn er ook tweedehands Suzuki onderdelen die eigenlijk te delicaat en ingewikkeld zijn om zelf mee aan de slag te gaan. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe Suzuki Swift motor nodig, dan kun je die beter in de garage laten plaatsen. Ook zaken als het koelsysteem en de airco, en eigenlijk alle elektrische componenten kun je beter niet zelf gaan vervangen.

De beste manier om te zoeken

In eerste instantie moet je beslissen of je zoekt naar nieuwe of tweedehands onderdelen.  Het mag duidelijk zijn dat tweedehands onderdelen goedkoper zijn. Als je weet waar je moet zoeken, kan je wel tot 60 procent besparen op de nieuwprijs. Maar let op, wat je aanschaft is dus al door iemand anders gebruikt.

De beste manier om kwaliteit en prijs te waarborgen, is door het aanbod te vergelijken. Als je wil achterhalen wat een normale prijs is voor het onderdeel dat je zoekt, dan kun je bijvoorbeeld offertes van verschillende aanbieders vergelijken. Ook de reviews van andere klanten kunnen interessant zijn om een beeld te krijgen van de service en kwaliteit.

Return to top of page