Skip links

Wat zijn de voordelen van het kopen van een occasion?

Mogelijk is je huidige auto echt toe aan vervanging. Je kunt er dan voor kiezen om een gloednieuwe auto te kopen die ontzettend veel geld kost, maar natuurlijk wel allerlei voordelen biedt. Toch zijn er ook veel Nederlanders die liever een occasion aanschaffen. Dat valt zeker te begrijpen. Het kopen van een gebruikte voertuig heeft namelijk veel voordelen, waardoor het dus logisch is dat relatief veel mensen graag zulke auto’s kopen. Dit is mogelijk bij een dealer, maar je kunt ook bij een particulier je nieuwe tweedehands vierwieler aanschaffen. Waar je dit ook doet, de onderstaande voordelen zul je zeker ervaren als je een occasion koopt.

Goedkoper

Als je op zoek bent naar een gloednieuwe auto dan zul je al snel zien dat deze modellen over het algemeen nogal duur zijn. Ook bij je autoverzekering berekenen op Overstappen kom je erachter dat het hebben van een nieuwe voertuig ervoor zorgt dat je veel premie moet betalen, wat vooral het geval is als je de vierwieler allrisk verzekerd. Wil je een goedkope autoverzekering afsluiten? Het is in de meeste gevallen dan toch beter om een occasion aan te schaffen. Hier komt nog eens bovenop dat zo’n auto in aanschaf ook een stuk goedkoper is, wat overigens niet altijd het geval hoeft te zijn. Dit hangt natuurlijk maar net van het model af. Toch zul je met een kleiner budget bij tweedehands auto’s hoe dan ook meer opties hebben dan wanneer je een nieuwe wagen wilt kopen.

Online

Tegenwoordig is het helemaal niet meer zo moeilijk om een occasion aan te schaffen. In het verleden was dit namelijk nog wel het geval, maar door de komst van het internet is dit nadeel eigenlijk omgedraaid tot een voordeel. Nu kunnen we online via diverse platformen bijvoorbeeld een geschikte auto zoeken. Hierbij kun je natuurlijk gebruik maken van het welbekende Marktplaats, maar het is ook mogelijk om een particuliere tweedehands auto te vinden via Facebook Marktplaats bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je hiervoor ook naar een dealer toegaan, al is de kans groot dat je dan net wat meer zult moeten betalen voor de occasion. De komst van het internet zorgt er bovendien voor dat je de volledige geschiedenis van het voertuig online kunt bekijken. 

Garantie

Fabrieksgaranties kunnen gemakkelijk worden overgedragen aan nieuwe eigenaren, maar zelfs als de dekking is verlopen, kan een koper van een tweedehands auto profiteren van diverse verlengde garanties. Dit is misschien niet in alle gevallen een optie, maar de meeste dealers bieden een verscheidenheid aan garantie-opties voor gebruikte voertuigen, met name hun gecertificeerde tweedehands auto’s. Verlengde garantie krijgen op een gebruikte auto is een geweldige manier om wat gemoedsrust te creëren bij jezelf. Zelfs al gaat je occasion kapot, je kunt dan dus gebruik maken van de garantie. Natuurlijk is het dan ook mogelijk om je autoverzekering in te zetten, wat je uiteraard beslist moet afsluiten na het kopen van een tweedehands auto. Helaas zal zo’n polis voor auto’s niet altijd de schade vergoeden, dus een fabrieksgarantie kan dan wel handig zijn. 

Return to top of page