Skip links

Redenen om een elektrische scooter te huren

Niets fijner dan op een vrije zomerse dag heerlijk een dagje met een scooter de omgeving te verkennen. Ideaal voor op vakantie, maar natuurlijk ook bij jou thuis in de buurt. Er zijn diverse goede redenen om een elektrische scooter te huren. In dit artikel lees jij welke dat zijn.

Beter voor milieu

Ben jij ook voor een beter klimaat? Dan is het zeker verstandig om een elektrische scooter te huren. Vergeleken met de benzine scooter is dit exemplaar stiller, zuiniger en beter voor de luchtkwaliteit. De aankoop en verhuur van elektrische scooters is de laatste jaren dan ook flink toegenomen. EZ-chopper voorziet jou graag in alle informatie.

Lage onderhoudskosten

Nog een aantal redenen om te kiezen voor een elektrische scooter zijn de lagere onderhoudskosten. Dit komt omdat de elektrische variant minder onderhoud vraagt dan de benzine scooter. Sowieso slijten de remmen minder hard, en de enige controle die een elektrische scooter vergt, zijn de banden, de remmen en de verlichting. Als laatste heb je een voordeel met slijtende onderdelen. In een benzine scooter zit in de motor draaiende onderdelen. Omdat deze kunnen slijten, moeten ze vaker afgesteld worden of vervangen.

Opladen goedkoper dan benzine

Nog niet overtuigd? Heb je dan al eens aan de brandstof gedacht? Een elektrische scooter moet je opladen en dat is vele malen goedkoper dan tanken. Als je de tank van een benzine scooter vol wilt gooien, ben je al snel rond de tien euro kwijt. Voor het volledig opladen van de accu van een elektrische scooter ben je ongeveer rond de 20 tot 40 cent per keer kwijt. Ideaal aan de accu van een elektrische scooter is dat je deze kunt opladen in een gewoon stopcontact.

Elektrisch versus benzine

Als laatste nog een overzicht van de resterende voordelen van een elektrische scooter ten opzichte van een benzine scooter:

  • Bijna geluidloos
  • Geen startproblemen
  • Krachtiger
  • Geen kans op vloeistoffen die lekken

Indien je liever niet een elektrische scooter zelf aanschaft, is er dus altijd de mogelijkheid om deze te huren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met EZ-chopper. Hier kun je ook terecht met al je vragen over de aanschaf, onderhoud en verschillende soorten accu’s.

Return to top of page