Skip links

Tips voor het veilig rijden met een heftruck

Ben je als medewerker actief in branches zoals de bouw, de transportsector of werk je in een industrieel bedrijf? Dan is de kans groot dat je wel eens op een heftruck rijdt of gereden hebt. Heftruck rijden lijkt gemakkelijk, maar is een kunst op zich. Rijd je in een heftruck van Jespers Machinehandel of van een ander bedrijf? Dan kun je vast iets met de onderstaande tips, die je helpen om beter, lees: veiliger en efficiënter, heftruck te rijden. Doe je voordeel met onze handreikingen!

Houd je armen en benen binnenboord

Werk je veel met heftrucks van Jespers Machinehandel, dan is de verleiding groot om een keer je armen en benen naar buiten te steken, bijvoorbeeld om iets te pakken of recht te tikken. Doe dit nooit! Als de heftruck een plotselinge move maakt of je je balans kwijt raakt en uit de heftruck valt, kun je gewond raken. Bij heftruck rijden gaat veiligheid boven alles!

Blijf in je cabine zitten

Veilig rijden met een heftruck van Spapens verhuur betekent ook dat.je tijdens het laden en lossen in de cabine van je heftruck moet blijven zitten. Verschuift er iets tijdens het laden van pallets op hoogte, stap dan niet uit in een poging een valpartij van goederen te voorkomen. De cabine beschermt je namelijk tegen vallende voorwerpen en kan je leven redden.

Gebruik de juiste kleding

Belangrijk om veilig met een heftruck te rijden is ook het dragen van veiligheidskleding. Denk aan een goede overall of in elk geval kleding die niet.tussen de bewegende delen van de heftruck kan komen, veiligheidsschoenen en een helm. Ook is het slim om sieraden, zoals ringen en kettingen, af te doen tijdens het werken met een heftruck. Die kunnen namelijk ergens achter blijven haken en zo tot verwondingen leiden.

Volg een heftruckcursus

Er zijn nog genoeg andere aspecten waar je op moet letten om je heftruck zo veilig mogelijk te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een visuele en technische inspectie eens per maand. Hoe.je dit doet kun je leren tijdens een heftruckcursus. Ook leer je tijdens dit soort cursussen, die vaak binnen een dag of een dagdeel te halen zijn, hoe je veilig met een heftruck kunt rijden en hoe je op een veilige manier kunt laden, lossen en manoeuvreren.

Return to top of page