Skip links

Wat zijn de beste hatchbacks van 2021?

Veel Nederlanders kiezen bij het kopen van een auto voor een hatchback. Logisch, want ten opzichte van een sedan krijg je bij deze carrosserie vaak een handigere interieurindeling. Ook heeft een hatchback meestal meer opbergruimte. En als je een hatchback vergelijkt met een crossover, kunnen hatchbacks veel van het nut van crossovers bieden, terwijl ze vaak een lager brandstofverbruik en vlottere handling bieden. Daarnaast kun je bij het kopen van een hatchback kiezen uit ontzettend veel verschillende exemplaren, maar de onderstaande modellen behoren zeker tot de beste auto’s die op dit moment gekocht kunnen worden. 

Honda Civic 

De eenvoudige Honda Civic, die ooit louter basisvervoer was, is uitgegroeid tot een begeerlijke en plezierige compacte auto om te besturen. De Civic is verkrijgbaar als sedan of praktische hatchback en wordt aangedreven door een 158 pk sterke 2,0-liter viercilinder of een 1,5-liter turbocompressor die 174 of 180 pk levert, afhankelijk van het model. Daarnaast komt dit model van Honda met tal van standaard rijhulpfuncties, zoals adaptieve cruise control, rijstrookassistent en automatisch noodremmen. De moderne infotainmentfuncties zijn helaas niet standaard bij de Civic. Een ander pluspunt van dit model is dat de autoverzekering niet heel duur zal zijn. 

Volkswagen Golf

Er zijn maar weinig compacte hatchbacks die beter zijn dan de Volkswagen Golf 2021, al is de Golf GTI eigenlijk nog iets beter. Afgezien van de lagere vraagprijs en het hogere brandstofverbruik van de standaard Golf, is hij niet zo wenselijk als zijn krachtigere, beter uitgeruste broer. Desondanks is de reguliere Golf ook in 2021 weer een geweldige optie als je op zoek bent naar een hatchback. Ondanks een kleine en ondermaatse turbo-viermotor, beschikt hij over een uitstekende handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische achttrapstransmissie. Ook is het bij dit model mogelijk om de goedkoopste autoverzekering van Nederland af te sluiten. 

Hyundai Veloster N

De Hyundai Veloster N 2021 is een rauwe sportcompact die veel rijplezier en indrukwekkende prestaties biedt voor het geld. Zijn N-badge vertegenwoordigt Hyundai’s high-performance submerk, wat betekent dat het de krachtigste en meest agressieve versie is van de eigenzinnige driedeurs Veloster hatchback. Een 2,0-liter vier-in-lijn met turbocompressor en 275 pk behoort tot de standaarduitrusting en de ophanging is verstevigd voor een scherper rijgedrag. De Veloster, die voorheen alleen beschikbaar was met een handgeschakelde versnellingsbak, biedt nu een automatische transmissie met dubbele koppeling om zijn aantrekkingskracht te vergroten, al hangt het er maar net van af wat je liever hebt.

Audi A5 Sportback

Niemand heeft ooit gezegd dat sexy niet ook praktisch kan zijn en de Audi A5 Sportback 2021 combineert het beste van wat we zo leuk vinden aan de A4-sedan en de A5-coupé. Bovendien voegt het een groot vrachtruim die we kennen van een hatchback toe, maar toch is het verborgen onder een stijlvol dak zoals we kennen van Audi. De hoofdruimte op de achterbank is niet zo royaal als in de meer traditionele A4-sedan, maar het laadvolume van de A5 compenseert dat tekort zonder twijfel. Over de laadruimte van de A5 Sportback hoef je dus zeker niet te klagen. 

Return to top of page