Skip links

Hoe kun je een leaseauto verzekeren?

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe auto? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen. Je kunt de auto zelf gaan kopen, je kunt voor een shortlease kiezen, je kunt voor normale lease kiezen en je kunt de auto ook bijvoorbeeld financieren.

Wil jij zo min mogelijk risico lopen? En wil je alle kosten prima kunnen budgetteren? Dan is het aan te raden om voor een leaseauto te kiezen. Voor een leaseauto betaal je maandelijks een vast tarief, terwijl je van alle gemakken voorzien bent.

Indien je een leasecontract af wilt sluiten, zijn er wel enkele aandachtspunten. Zo moet je bijvoorbeeld even goed naar de autoverzekering kijken. Moet je zelf nog iets regelen voor deze verzekering? Of zit de verzekering volledig in het leasecontract opgenomen? Je leest het hieronder!

Private lease

Sinds enige jaren kiezen veel mensen voor private lease. Logisch op zich, aangezien je in dit geval niet zelf een auto hoeft te kopen. Nee, je betaalt maandelijks een vast bedrag, waarna je van de auto gebruik kunt maken. Mocht je voor een private lease contract kiezen, zijn alle elementen reeds in dit contract opgenomen. Je hoeft dus niet zélf nog een autoverzekering te regelen.

Wel betaal je uiteraard elke maand voor de autoverzekering. Dit krijg je echter niet als een rekening voorgeschoteld, maar is in het maandtarief verwerkt.

Zakelijke lease

Maak je gebruik van een leaseauto die door jouw werkgever ter beschikking gesteld is? Of heb je voor jouw eigen bedrijf voor een leaseauto gekozen? Ook in dergelijke situaties heb je geen omkijken naar de verzekering van de auto. De verzekering van de auto is namelijk volledig in het contract opgenomen.

Wil je als ondernemer meerdere auto’s gaan leasen? Dan kun je mogelijk eens met bijvoorbeeld Aegon een gesprek voeren. Mogelijk kunnen zij een speciale verzekering aanbieden, waardoor je het totale maandtarief omlaag weet te krijgen. Nooit geschoten is altijd mis, dus ga zeker eens het gesprek aan.

In veel gevallen heb je bij lease dus géén omkijken naar de autoverzekering. Wel zo prettig, makkelijk en aangenaam.

Return to top of page