Skip links

Goedkoper zakelijk leasen

Als werkgever wil je dat je werknemers een goede auto, bedrijfsbus of bestelauto rijden. Eentje waar zij op kunnen vertrouwen en die hen niet langs de kant van de weg laat staan. Een nieuwe auto, bedrijfsbus of bestelauto is een enorme investering, waar je zakelijk niet altijd zomaar het bedrag voor opzij hebt liggen. Dankzij het zakelijk leasen, kun je toch die perfecte auto, bedrijfsbus of bestelauto die je in gedachten had, rijden. Je hoeft hiervoor dan geen grote investering te doen. Met het zakelijk leasen, ook wel financial lease genoemd, ben je namelijk direct de eigenaar van de auto, maar betaal je deze in termijnen af aan de leasemaatschappij.

Wat is financial lease

Bij financial lease, leen je het geld dat je nodig hebt om een nieuwe bedrijfswagen te kopen. De leasemaatschappij financiert jouw aankoop, maar jij bent zelf direct de eigenaar van de auto, bedrijfsbus of bestelwagen. In maandelijkse termijnen betaal je het bedrag terug aan de leasemaatschappij. 

Afschrijvingen

Het grote voordeel van het zakelijk leasen is dat je direct de economische eigenaar van de bedrijfsauto bent. En dat betekent dat je de aanschafprijs van de bedrijfswagen op je balans mag zetten. Je kunt de kosten van het leasecontract dan jaarlijks afschrijven gedurende de looptijd van het contract. Deze afschrijvingskosten worden van je totale winst afgetrokken en dat betekent dat het allerlei fiscale voordelen oplevert. 

Fiscale aftrek

Ondernemers kunnen in veel gevallen gebruik maken van een investeringsaftrek. Dit is een bedrag dat je van de winst af mag trekken wanneer je investeert in nieuwe producten of materialen voor je bedrijf, zoals een bedrijfsvoertuig bijvoorbeeld. Ook wanneer je de auto zakelijk least, mag je deze investering aftrekken. Naast een investeringsaftrek, is de rente ook fiscaal aftrekbaar wanneer je een financial leasecontract afsluit. De betaalde rente mag dus van de winst afgetrokken worden. 

Goedkoper leasen

Leasemaatschappijen bieden contracten aan met verschillende looptijden. Zo kan de looptijd 2 jaar zijn, maar kan het aankoopbedrag ook afbetaald worden in een periode van 4 jaar. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandelijkse kosten. De bedrijfswagen is direct van jou en je profiteert dus van de fiscale voordelen daarvan. Het is natuurlijk belangrijk dat je voor de beste deal gaat. Kijk dan ook of je goedkoper leasen kunt na het ontvangen van een financial lease akkoord voor de bedrijfswagen of zakelijke personenauto van jouw keuze. Ga niet direct akkoord met het eerste leasecontract dat je aangeboden krijgt. Door goedkoper te leasen, bespaar je vaak gedurende het leasecontract honderden euro’s, die je weer kunt investeren in andere middelen voor je bedrijf.

Return to top of page