Skip links

Je auto verkopen in 3 stappen

Bij het verkopen van een auto komt meer kijken dan je in eerste instantie zou denken. Veel mensen weten niet eens waar ze moeten beginnen en wat ze allemaal moeten doen. Daarom hebben we in dit artikel een eenvoudig stappenplan opgesteld!

Stap 1: De advertentie

De eerste stap is het maken en plaatsen van een verkoopadvertentie. Hiervoor dien je goede foto’s van je auto te nemen, en een geschikte vraagprijs te bepalen. Ook moet je zaken als het bouwjaar, de kilometerstand en de APK-datum checken. Al dit soort zaken zijn van belang om te vermelden. Plaats je advertentie op zoveel mogelijk verkoopsites, zoals Autoscout24 en Marktplaats. Vergeet ook Facebook niet. 

Stap 2: De bezichtiging

Wanneer een geïnteresseerde contact met je opneemt, plan je een datum + tijd waarop hij/zij langs komt. Tip: Maak de auto van te voren nog even schoon. Laat de potentiële koper rustig de auto van binnen en buiten bekijken, en beantwoord alle vragen netjes en eerlijk. Laat hem/haar ook een proefrit maken. Wanneer je zelf niet mee rijdt, is het slim om een foto of kopie van zijn/haar rijbewijs of ID-bewijs te maken. 

Stap 3: Verkocht!

Is de proefrit goed bevallen en wilt iemand je auto overnemen? Gefeliciteerd! Dan is het tijd om na betaling de overschrijving te regelen. Regel hier meteen een vrijwaring bij. Dit voorkomt dat boetes die de koper krijgt op jouw naam komen. Tot slot dien je je autoverzekering op te zeggen, om onnodige kosten te voorkomen. 

Bonus tip: Je auto verkopen aan RP Automotive

Vind je het teveel gedoe of te lang duren om je auto te verkopen aan een particulier? Dan kun je ook snel je auto verkopen aan RP Automotive. Zij kopen namelijk tweedehands auto’s in, en verkopen daarnaast occasions in Roosendaal en omgeving. 

Return to top of page