Skip links

Het leven als highschool student in Amerika

Naar school gaan op een Amerikaanse highschool is heel anders dan bij ons in Nederland. Andere vakken, naschoolse activiteiten, sport en schoolfeesten – dat zijn voorbeelden van wat je op een highschool tegenkomt. Hoe jouw leven als uitwisselingsstudent in Amerika eruit ziet, dat lees je hier.

Een heel ander schoolsysteem

In Amerika wordt een heel ander schoolsysteem gehanteerd dan in Nederland. Dat komt, omdat het systeem per staat verschilt. De highschool vult zelf de inhoud van het onderwijs in en daarom verschilt het vakkenpakket vaak. Zo kun je op de ene highschool unieke kunstvakken volgen, terwijl een andere highschool meer gericht is op exacte vakken. Wanneer je op uitwisseling naar Amerika wilt gaan is het dus goed om te onderzoeken wat voor soort school het beste bij je past. Zo kun jij jouw talenten en vaardigheden optimaal ontwikkelen en volg je vakken die je zelf het leukst vindt. Ook volg je in Amerika vaak een naschoolse activiteit, zoals basketbal of theater. Daardoor krijg jij alle ruimte om te ontdekken waar jij goed in bent. 

De highschool spirit

Naast een heel ander schoolsysteem, vind je nergens een grotere school spirit dan in Amerika. Wanneer je op uitwisseling in Amerika bent, zul je merken dat er veel activiteiten georganiseerd worden. Een goed voorbeeld daarvan is het aanmoedigen van het sportteam van de highschool. Wedstrijden zijn een hele belevenis, met peptalks van tevoren en cheerleaders en mascottes als entertainment tijdens de wedstrijd. En wat dacht je van de schoolfeesten, zoals spring fling en prom? Highschool studenten in Amerika kijken daar het hele jaar naar uit en doffen zich er graag voor op. Voeg je bij een naschoolse club en maak snel leuke vrienden met wie je de highschool spirit kunt delen. Wil je het zelf ervaren, maar weet je niet waar te beginnen? Bedrijven zoals Travel Active bieden uitwisselingsprogramma’s aan, waardoor jij goed voorbereid op avontuur in Amerika gaat.

Het gastoudergezin

Een uitwisseling naar Amerika is niet compleet zonder verblijf bij een gastoudergezin. Je kunt bij een traditioneel Amerikaans gezin terecht komen, maar ook bij mensen van een andere etniciteit, éénoudergezinnen of bij mensen zonder kinderen. Alles is mogelijk en dat maakt het nou net zo leuk. Dankzij jouw verblijf bij een gastoudergezin, leer je de cultuur goed kennen en vier je feestdagen zoals Thanksgiving, 4th of July, Halloween en kerst op zijn Amerikaans. Ook leer je uitstekend Engels spreken; een voordeel waar je je hele leven lang profijt van hebt. Jouw verblijf bij een Amerikaans gezin en de ervaringen die je opdoet op de highschool – dat vergeet je nooit meer. Verrijk je kennis en ga op avontuur als uitwisselingsstudent in Amerika!

Return to top of page