Skip links

Tips voor het kopen van de juiste motorkleding

Heb je altijd al motor willen rijden en heb je onlangs dan eindelijk je rijbewijs gehaald? Proficiat! Je kunt waarschijnlijk al uit naar je eerste rit, maar eerst moet je materiaal in orde zijn! We helpen je dit artikel op weg bij het kopen van de juiste motorkleding

Kies voor de juist pasvorm

Het klinkt misschien erg cliché, maar het kiezen van de juiste pasvorm is erg belangrijk bij motorkleding. Waar je met andere kleding soms nog een maatje groter of kleiner kan nemen ligt dit bij motorkleding weer net wat anders. In tegenstelling tot normale kleding zorgt motorkleding voor extra bescherming bij slecht weer of een ongeval. Wanneer je kleding draagt zonder de goede pasvorm zal je lichaam veel meer schade hebben dan wanneer je motorkleding draagt die past. 

Luchtige motorkleding

Veel motorrijders houden ervan om een rondje te gaan touren, wanneer het goed weer is. Dan is het vaak ook ontzettend warm om een leren pak te dragen. Daar is ook een oplossing voor in de vorm van een doorwaai motorjas. Dan kan de wind gemakkelijk door je jas heen waaien. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor broeken en handschoenen. 

Wat voor type motorkleding wil ik

Zoals eerder benoemd is de pasvorm het allerbelangrijkste. Ga eerst op zoek naar de juist pasvorm en vervolgens naar het design. Veiligheid staat uiteindelijk boven alles. Wanneer de Schuberth C4 pro beter past dan een andere helm, maar er qua design wat minder is dan kun je altijd beter voor de helm kiezen met de beste pasvorm. Het hoofd is namelijk het meest gevoeligst en belangrijkste van allemaal. Hierbij mag geen risico worden genomen. 

Informatie inwinnen bij een specialist

Mocht je twijfelen tussen bepaalde kleding, dan kan het geen kwaad om wat advies in te winnen bij een specialist. Daarnaast staan op sommige webshops heel uitgebreid informatie over de verschillende producten.

Return to top of page