Skip links

Stappen van een auto importeren

Het importeren van een auto vanuit het buitenland is niet geheel ongebruikelijk en kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Mijnautoimporteur.nl is gespecialiseerd in het inkopen van auto’s vanuit het buitenland en biedt ondersteuning bij de verschillende aspecten waar je tegenaan loopt tijdens dit proces. Want wat moet er exact gebeuren mocht je een auto willen importeren vanuit het buitenland? En hoelang duurt dit proces?

Eerste stappen

Het begint natuurlijk met de aanschaf van een auto, en dit doe je het beste bij de bron. Dat betekent in het land zelf. Zo ontloop je partijen die een slaatje proberen te slaan uit deze mooie auto’s. Een land van waar veel auto’s geïmporteerd worden is bijvoorbeeld Duitsland. Wat prijs betreft ben je, zelfs na de BPM, veel gunstiger uit dan bij een aanschaf van een vergelijkbare auto in Nederland. Wanneer je jouw droomauto gevonden hebt kan Mijnautoimporteur.nl je ondersteunen bij het gehele aankoopproces.

Transport naar Nederland & RDW keuring

De volgende stappen zijn het transport naar Nederland en de keuring bij RDW. Het transport van jouw nieuwe auto naar Nederland kun je eenvoudig uitbesteden. Dit gebeurt veelal met een vrachtwagen. Uiteraard is jouw auto tijdens dit proces verzekerd.

Vervolgens dient de auto gekeurd te worden alvorens er een Nederlands kenteken verkregen kan worden. Dit is een belangrijk gedeelte van de auto import. Wanneer de auto goedgekeurd is door het RDW wordt dit geregistreerd en krijg je jouw nieuwe kenteken.

Douane en BPM

Na de goedkeuring bij het RDW dient er voor de auto nog een aangifte voor het BPM te worden gedaan bij de douane. BPM staat voor Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen. De hoogte van de BPM is afhankelijk van meerdere factoren. Mijnautoimporteur.nl berekent voor jou de meest voordelige prijs en garandeert dat dit het maximaal te betalen bedrag zal zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Kentekenbewijs en kentekenplaten

Wanneer het kentekenbewijs ontvangen is hoef je alleen het nieuwe kenteken nog aan te vragen. Bij Mijnautoimporteur.nl heb je te keuze te kiezen voor standaard kentekenplaten of speciale luxe platen. Deze worden voorzien van opzet letters en cijfers wat zorgt voor een luxere uitstraling.

Return to top of page