Skip links

Verschillende Soorten Autoambulances en hun Gebruik

Autoambulances, ook wel autotrailers genoemd, zijn onmisbare hulpmiddelen voor het vervoer van voertuigen. Ze variëren in ontwerp, functionaliteit en toepassingen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende transportbehoeften. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende soorten autoambulances en hun gebruik besproken.

Open Autoambulances

Open autoambulances zijn de meest gebruikelijke en eenvoudigste modellen. Ze bestaan uit een stevig metalen frame met een platform waarop het voertuig wordt geplaatst. Deze ambulances zijn ideaal voor het vervoer van auto’s over korte afstanden en zijn over het algemeen betaalbaar en gemakkelijk in gebruik.

Gebruik: Ze worden vaak gebruikt door autodealers, verhuurbedrijven en particulieren voor het transport van voertuigen naar reparatiewerkplaatsen, tentoonstellingen of andere locaties.

Gesloten Autoambulances

Gesloten autoambulances, ook wel bekend als enclaves, hebben een afgesloten carrosserie om voertuigen te beschermen tegen weersinvloeden en diefstal. Deze ambulances bieden extra beveiliging en bescherming tegen de elementen tijdens het transport.

Gebruik: Ze worden vaak gebruikt voor het transport van luxe auto’s, vintage voertuigen of kostbare auto’s die bescherming nodig hebben tegen weer, stof en diefstal.

Kantelbare Autoambulances

Kantelbare autoambulances hebben een mechanisme waarmee het laadplatform gekanteld kan worden, waardoor het laden en lossen van voertuigen gemakkelijker wordt. Dit type ambulance maakt het mogelijk om de laadhoek aan te passen om voertuigen met een lage bodemvrijheid gemakkelijker te laden.

Gebruik: Ze zijn handig voor het laden van voertuigen met een lage bodem of voor voertuigen met beperkte ruimte onder het chassis, zoals sportwagens.

Hydraulische Autoambulances

Hydraulische autoambulances maken gebruik van hydraulische systemen om het laadplatform te verhogen en te verlagen. Dit maakt het laden en lossen van voertuigen eenvoudiger en vereist minder fysieke inspanning.

Gebruik: Ze worden vaak gebruikt door professionele autotransportbedrijven vanwege hun efficiëntie en gebruiksgemak bij het laden en lossen van voertuigen.

Multifunctionele Autoambulances

Deze ambulances hebben extra functies of aanpassingen, zoals ingebouwde opslagruimte, lieren of aanpassingen voor specifieke voertuigtypes. Ze zijn veelzijdig en kunnen verschillende transportbehoeften vervullen.

Gebruik: Ze worden vaak gebruikt door reddingsdiensten, garages of transportbedrijven vanwege hun veelzijdigheid en aanpassingsmogelijkheden voor diverse situaties.

Conclusie

Autoambulances komen in diverse soorten en modellen, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Het kiezen van de juiste autoambulance is afhankelijk van het type voertuig, transportbehoeften en de mate van bescherming en functionaliteit die vereist is. Het begrijpen van de verschillende soorten autoambulances kan helpen bij het selecteren van de meest geschikte voor specifieke transportdoeleinden.

Return to top of page