Skip links

Waarom is auto configuratie belangrijk voor de aankoop van een auto?

 

 

Een auto kopen, nieuw of tweedehands het is altijd een grote inverstering. Wanneer je zo’n grote inverstering doet, wil je wel zeker  weten dat je de juiste keuze maakt, daarom kiest 90% van de klanten die nieuwe auto’s kopen ervoor om eerst hun mogelijke auto te configureren. 

 

Auto configuratie

Niet alleen om te kijken naar de prijs, maar gewoon om alle mogelijkheden te bekijken. Dat is ook een logische keuze van de klant. Door de komst van het internet maakt 90% van de consumenten de keuze al via het internet en daarom is het belangrijk dat de site zeer gebruiksvriendelijk is en dat de auto’s ook geconfigureerd kunnen worden. De configuratie van auto’s maakt mogelijke klanten enthousiast en creëert een verlangen, waardoor de klant eerder naar jou als dealer komt en daadwerkelijk ook iets koopt. 

Wat is auto configuratie precies? 

Veel mensen die auto’s kopen van boven de €50.000 euro zullen ongetwijfeld hun auto geconfigureerd hebben, voordat ze hem ze hem gingen kopen. Simpel gezegd is configuren het samenstellen van een product uit verschillende bouwstenen. Bij auto’s zijn er vele aanpassingsmogelijkheden en verschillende keuzes die gemaakt moeten worden. Je hebt keuze uit verschillende: motoren, pakketten, velgen, kleuren, bekleding, sierdelen en uitrusting. 

Hoe werkt auto configuratie? 

Er gaat veel vooraf, voordat mogelijke klanten de auto die zij willen, kunnen configureren op de website van de autodealer. Alle mogelijke opties moeten verwerkt worden in de software, ook moet kleuren en opties op het gebied van de auto in kaart worden gebracht. Vaak wordt daarbij gebruik gemaakt van een 360 graden draaiplateau voor auto’s. Samen met een high-end camera, heb je binnen enkele minuten al genoeg foto’s gemaakt dat de auto op de website al  360 graden gedraaid kunnen worden. 

 

Welk bedrijf kan mij helpen bij auto configuratie? 

Rotoview Studios is gespecialiseerd in autoconfiguratie. Bij hun kun je terecht voor een 360 graden draaiplateau, bijbehorende software, high-end camera en website integratie.

 

Return to top of page