Skip links

7 dingen die je nog niet wist over BMW

Ben jij helemaal gek van BMW? Dan is het natuurlijk leuk om je kennis van dit automerk te verrijken. Daarom hebben wij in dit artikel 7 dingen die je nog niet wist over BMW voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder.

 

  1. Veel mensen weten niet dat BMW is begonnen als vliegtuigmotoren, trein remmen en motorfietsen producten. Pas na 13 jaar werd de eerste BMW auto geproduceerd. Het merk BMW is dus niet begonnen als autoproducent.
  2. Tijdens de tweede wereldoorlog deed BMW aan slavenarbeid. Toen werkten er namelijk ruim 30.000 arbeiders zonder betaald te krijgen. Gelukkig is dat nu verleden tijd. 
  3. Ooit stond BMW bekend om zijn zes-in-lijn motoren. De BMW 303 was de eerste BMW met een zescilinder. Dit model staat bekend om de niervormige grille.
  4. Het merk BMW doet het erg goed en breekt nog steeds verkooprecords. Ook tijdens de afgelopen crisissen deed BMW het als een van de weinige automerken erg goed.
  5. Het logo van BMW moet de Beierse vlag voorstellen. Vroeger werd er gedacht dat het logo een propeller moest voorstellen, omdat BMW toen vliegtuigmotoren produceerde.
  6. De eerste BMW M werd geproduceerd in 1978, dit was de M1. Dit was het eerste model die “sportiviteit” uitdraagt. Dit is waar het Duitse automerk nog steeds om bekend staat.
  7. Hou je van driften? Dan is de E30 M3 misschien wel de meest geliefde drift-bak die er ooit geweest is. Dit brute model is gebouwd om mee te doen in de eerste Touring Car race. De normale E30 M3 heeft 197 PK, maar er kwam later ook een Evolution en Sport Evolution model. Laatstgenoemde had maar liefst 235 PK.

O ja, hou je van dit soort autoweetjes? Check ook het autoblog AutoVanDeWeek.nl, hierop vind je wekelijks de leukste artikelen over auto’s.

Return to top of page