Skip links

Wat is coating voor je auto?

Wilt u uw auto optimaal beschermen, tegen krassen, deuken, vocht en chemicaliën zoals olie dan bent u op zoek naar autocoating. coating is een sterke beschermlaag van glas dat bovenop de lak van uw auto geplaatst wordt. Auto coating is niet de enige benaming zo wordt het ook wel eens nano coating, keramische coating, nano sealant of glas coating genoemd. 

Wat is coating precies?

Coating is een extra laag bovenop de laklaag van uw auto. Deze laag is super dun, maar zorgt voor de optimale bescherming. Zoals net al is benoemd, heeft coating een hoge weerstand en houdt het vuil weg. Coating bestaat uit SiO2 of Si3D. Na het aanbrengen van deze laag blijft het voor 3 tot 5 jaar verbonden met de laklaag van uw auto. 

Wat is het verschil tussen autowax, sealant en coating?

Autowax houdt vuil tegen. Wanneer je auto vaak vuil wordt, slijt deze wax erg snel en om je auto schoon te houden zult u het wat vaker moeten aanbrengen dan bijvoorbeeld bij sealant of coating. Wel is autowax goedkoper dan de andere varianten. Sealant is ook een soort wax en heeft ook vergelijkbare eigenschappen. Zo brengt dit ook een dun laagje op de auto aan dat het vuil van buitenaf tegenhoudt. Het voordeel van sealant in vergelijking tot wax is dat sealing een langere tijd meegaat. Bent u op zoek naar kwaliteit. Kies dan voor coating. Deze glascoating slijt veel minder snel en presenteert op elk vlak beter.

Wie plaatst glascoating?

Het aanbrengen van glascoating wordt altijd gedaan bij autogarages of gespecialiseerde glascoating bedrijven. Een van die specialistische organisaties is Legal Shine Detailing. Wilt u auto glascoating laten aanbrengen door Legal Shine Detailing? Klik dan op de link. Ook is bezoek op afspraak mogelijk bij de winkel in Rijen.

 

Return to top of page