Skip links

Ruitschade verhelpen met goedkope after market autoruit

Wanneer u te maken heeft met ruitschade aan uw autoruit zult u deze zo snel mogelijk willen laten herstellen of oplossen. Ruitschade zorgt er namelijk voor dat de uitstraling van uw auto wordt beperkt, maar daarnaast kan het ook nog eens zeer gevaarlijk zijn. Stelt u zich bijvoorbeeld maar eens voor dat er een sterretje verschijnt in het gezichtsveld van de bestuurder. De weerkaatsing van het zonlicht of van met name de koplampen van een tegenligger kan er reeds voor zorgen dat u het zicht op de weg verliest met alle gevolgen van dien.

Zorgt ruitschade voor afkeuring bij de apk?

Wanneer u een expert vraagt welke gevolgen ruitschade aan de voorruit van uw auto kan hebben voor de keuring bij de apk zal deze u meer dan waarschijnlijk aangeven dat dergelijke ruitschade zorgt voor een afkeuring. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Om vast te stellen of de ruitschade daadwerkelijk van doorslaggevend belang zal zijn voor de apk moet er vooral gekeken worden naar de plaats waar de autoruitschade zich precies bevindt. Is het sterretje terug te vinden in een uithoek van de autoruit? In dat geval zal deze niet zorgen voor een afkeuring voor de apk. Bevindt de ruitschade zich in het gezichtsveld van de bestuurder waardoor hij er door kan worden gehinderd? In dat geval is de kans wel degelijk zeer groot dat de ruitschade zal leiden tot afkeuring voor de apk. Het is hoe dan ook belangrijk voor de veiligheid van de inzittenden dat bij ruitschade niet te lang wordt gewacht met een autoruit reparatie.

Autoruitschade oplossen met een after market autoglas

Meestal kiest men ervoor om bij ruitschade de autoruit te laten vervangen door een nieuw exemplaar. Op de prijs van een nieuwe voorruit is makkelijk te besparen als u niet kiest voor origineel autoglas met een merklogo. Een autoruit repareren hoeft echter helemaal niet zo veel te kosten, in tegendeel. Wist u bijvoorbeeld dat er naast originele autoruiten ook autoruiten zijn voor de after market? Door te kiezen voor deze laatste optie hoeft u geen rekening te houden met torenhoge kosten terwijl u wel nog steeds kunt rekenen op de best mogelijke kwaliteit.

Geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen

Ruitschade laten verhelpen door te kiezen voor een autoruit van Autoglas Concurrent zorgt er voor dat u altijd kunt rekenen op de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze autoruiten worden dan ook altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen, maar beschikken niet over een merklogo. Het ontbreken van een dergelijk logo zegt absoluut niets over de kwaliteit van de autoruit, deze wordt immers geproduceerd door dezelfde fabriek en als onderdeel van dezelfde productielijn als bij originele autoruiten het geval is. Een originele autoruit met merklogo mag vanwege het merkenrecht uitsluitend worden verkocht door een erkende merkdealer. Heeft u ruitschade opgelopen en wilt u niet teveel betalen voor een ruitreparatie? Aarzel dan niet langer en laat uw ruitschade repareren door Autoglas Concurrent! Meer informatie op: https://www.autoglas-concurrent.nl/nl/

Return to top of page