Skip links

Zo kun je besparen op nieuwe onderdelen voor je auto

Het aanschaffen van een vervangend onderdeel voor je auto kan flink prijzig zijn, maar zo nu en dan kom je er simpelweg niet onderuit. In dit artikel lees je hoe je geld kunt besparen op je auto onderdelen en je auto er voor een scherpe prijs weer uitziet als nieuw.

Doe zorgvuldig vooronderzoek

Voordat je een nieuw onderdeel aan gaat schaffen, is het aan te raden om eerst een zorgvuldig al dan niet online vooronderzoek te doen naar het aanbod van het betreffende onderdeel. Op internet vergelijk je snel en eenvoudig zowel producten als prijzen van diverse webwinkels, groothandels, specialisten en autoslopers met elkaar vergelijken. Zo ontdek je precies wat het auto onderdeel waard is.

Ga naar de groothandel

Vaak is het voordelig om een bezoekje te brengen aan de groothandel auto materialen als je een vervangend onderdeel nodig hebt. Zo’n (auto)groothandel heeft een bijzonder breed aanbod aan auto onderdelen en koopt deze vanzelfsprekend groot en daardoor goedkoop in. Met een zachte prijs ter gevolg.

Bezoek de autosloper

Autoslopers bieden dikwijls een breed aanbod aan gebruikte auto onderdelen aan. Aangezien zij uiteenlopende auto’s binnen krijgen, met onderdelen in afwisselende staat, zal ook het aanbod en de prijs ook flink variëren. Het bezoeken waard, je hoeft immers maar één keer geluk te hebben dat het juiste onderdeel voor jouw auto ertussen zit.

Denk eens aan tweedehands

Veel auto onderdelen zijn ook tweedehands te vinden. Er zijn meerdere betrouwbare websites waar tweedehands auto onderdelen te koop worden aangeboden. Je vindt er een breed scala aan tweedehands auto onderdelen die doorgaans van goede kwaliteit zijn, maar dan voor een prikkie.

Bekijk de buitenlandse webshop

Er zijn vele buitenlandse webshops die auto onderdelen voor weinig geld aanbieden. Zorg er in het geval van zo’n webshop wél voor dat je je verdiept in de kwaliteit van de onderdelen en zorgvuldig checkt of deze daadwerkelijk op jouw auto passen en voldoen aan de wetgeving, zodat goedkoop niet onverhoopt duurkoop wordt.

Return to top of page