Skip links

Aan welke eisen moeten winterbanden voldoen?

Winterbanden zijn erg belangrijk. Je wilt in de winter niet op je gladde zomerbandjes rijden omdat je dan enorm veel wegglijd. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen en je wilt natuurlijk wel zo veilig mogelijk blijven op de weg. Maar waar moeten goede winterbanden nou allemaal aan voldoen? 

Waarom winterbanden?

Winterbanden zijn ideaal bij natte wegen en koud weer. Ze hebben de banden zo gemaakt dat bij minder dan 7* de prestaties drastisch verbeteren. Zo wordt de remafstand korter en rijd je veiliger in slecht weer. Winterbanden zijn perfect voor zowel slecht weer als goed weer. Belangrijk bij winterbanden is wel dat je de winterbanden vervangt als de profieldiepte minder is dan 4 mm. 

Wel of geen winterbanden?

Of je wel of niet winterbanden moet nemen hangt af van 3 factoren: 

  • Veiligheid
  • Budget
  • Aantal kilometers

Veiligheid: Winterbanden zijn tegenwoordig zo gemaakt dat het nog steeds veilig en plezierig is om te rijden bij koude temperaturen. Het is namelijk zo dat je veel beter remt en stuurt met winterbanden bij koude temperaturen dan met zomerbanden. Wil je dus veiliger kunnen autorijden bij koude temperaturen is het verstandig om winterbanden te laten monteren. 

Budget: Het kopen van een extra set banden is niet bepaald goedkoop. Je hebt verschillende merken winterbanden en dus ook verschillende prijsklasse. Het betekent daarbij niet dat bij een B-merk autoband je minder veilig op de weg bent dan bij een A-merk autoband. Deze verschillen in prijs omdat A-merk banden langer meegaan dan B-merk banden. Je kunt dus ook met B-merk banden veilig de weg op bij lage temperaturen. 

Aantal kilometers:Het aantal kilometers wat er per jaar gereden wordt is ook erg belangrijk bij de keuze van welke banden je gaat nemen. Iemand die zakelijk rijdt heeft eigenlijk altijd A-merk banden. Dit is gewoon de beste optie om het hele jaar veilig auto te rijden. Mocht je nou niet zakelijk rijden en maak je niet heel veel kilometers is het misschien verstandiger om B-merk banden te nemen. Deze banden zijn kwalitatief goed maar zijn meestal een stuk goedkoper! 

Mocht je nou nieuwe zomer- of winterbanden willen, kijk dan op MW wheels. Die hebbend kwalitatief de beste banden voor allerlei merken. En het mooie is dat je ze gewoon kunt bestellen! 

Return to top of page