Skip links

Tips om met koud weer veilig de weg op te gaan

Het veilig de weg op gaan en kunnen is ten alle tijden belangrijk! Maar er zijn periodes in het jaar waar het gewoon simpelweg minder veilig is om de weg op te gaan. Voornamelijk als het koud is en er ijzel en sneeuw op de weg komt. Je moet je daar op voorbereiden en daarom willen we je graag vertellen hoe je dat moet doen!

Winterbanden

Deze had je al kunnen zien aankomen natuurlijk. Winterbanden! Erg belangrijk bij temperaturen rond het vriespunt. Winterbanden zorgen zeker bij slechte weersomstandigheden zoals sneeuw en ijzel voor wat meer grip en algemene betere prestaties van de auto. Zorg daarom dat je op tijd gaat kijken naar winterbanden en daarbij moet je natuurlijk ook weten welke geschikt zijn voor jouw auto en welke niet! Kijk daarom naar de maat van je velgen. Dit wordt aangegeven in inches en kun je terugvinden op de banden. Deze maat is erg belangrijk omdat bij een verkeerde maat je velgen beschadigingen op kunnen lopen en er zo voor zorgen dat je minder veilig de weg op kan. 

Houd de auto schoon

De auto schoonhouden is niet alleen goed voor het uiterlijk maar het is ook veiliger en uiteindelijk beter voor het rijgedrag van je auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ruiten! Het is erg belangrijk dat je goed ziet bij het autorijden en dat is nog belangrijker bij koud weer. Het is namelijk zo dat er ijzel kan vormen op je ruiten en als je daarbij ook nog eens enorm vieze ruiten hebt kan dat zorgen voor een gevaarlijke situatie omdat je (bijna) niks kan zien! t’ vosje carwash kan er voor zorgen dat je je auto enorm schoon houd en zo ook in de winter veilig de weg op kan! 

Voorkom lakschade

De winter is een harde periode die niet alleen vervelend is voor mensen maar ook zeker voor je auto! Het is namelijk zo dat hagel, sneeuw en onguur kunnen zorgen voor lakschade of andere vervelende plekken in je auto. Dit kun je voorkomen door de auto net voor de winter even in de wax te zetten! Super simpel maar zorgt er wel voor dat je auto mooi blijft voor de winter.

Return to top of page