Skip links

Tips bij het kopen van een autostoeltje

Wanneer je een kind regelmatig meeneemt in de auto, wil je ervan verzekerd zijn dat deze veilig zit. Een autostoeltje voor kinderen is hierbij onmisbaar! In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen om tot een weloverwogen keuze te komen. Wist je dat het gebruik van een autostoeltje verplicht is tot je kind 135 centimeter lang is? Zonder autostoeltje zou het onveilig zijn om met een kind op de achterbank op pad te gaan. De gordel biedt onvoldoende houvast aan het jonge kind. 

Tip 1: kijk naar de test van de ANWB

Allereerst is het verstandig om naar de laatste test van de ANWB te kijken bij de aankoop van een autostoeltje. Deze partij test jaarlijks een groot aantal autostoeltjes en publiceert haar bevindingen openbaar. Ideaal, wanneer je zelf op zoek gaat naar een geschikt stoeltje voor je kinderen! 

Tip 2: kijk naar de verstelbaarheid van een autostoeltje 

Sommige autostoeltjes kunnen eenvoudig versteld worden, naarmate je kinderen groter wordt. Dit is belangrijk, om te voorkomen dat je eens in de zoveel tijd een nieuw autostoeltje voor je kinderen moet kopen. Iets wat voor onnodig hoge kosten zou zorgen. Houd er rekening mee dat een verstelbaar model doorgaans duurder is in de aanschaf. Naast de mogelijkheid om het autostoeltje te verstellen, bieden sommige stoeltjes de optie om deze te draaien. Deze autostoeltjes die je kunt draaien zijn erg handig om je kindje gemakkelijk in het stoeltje te zetten.

Tip 3: let op de bevestiging van het stoeltje 

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de manier waarop een autostoeltjes vastgezet kan worden in de auto. Sommige stoeltjes worden bijvoorbeeld vastgezet met een Isofix-systeem, wat net iets meer zekerheid biedt dan een losse autogordel. Toch volstaat ook een autogordel! Modellen die middels de autogordel worden vastgezet zijn doorgaans net iets goedkoper. 

Return to top of page