Skip links

Laat met een gerust hart je auto importeren uit het buitenland!

Als je in eigen land de auto van je dromen niet kan vinden, dan moet je hem misschien gaan zoeken in het buitenland. Maar wat dan als je hem gevonden hebt? Je kan er voor kiezen om je auto te laten importeren vanuit het buitenland. Maar hier komt natuurlijk heel wat bij kijken en het is ook niet zonder risico. Wanneer je een auto aankoopt die nog jong is, wil je natuurlijk wel importeren met garantie dat hij helemaal in orde is. Maar is garantie op een buitenlandse auto ook wel geldig in Nederland? 

Garantie op een import auto 

Het is natuurlijk de hamvraag wanneer je een auto laat importeren vanuit het buitenland. Kan ik genieten van een garantie als deze auto in het buitenland gekocht is? Gelukkig is het antwoord in de meeste gevallen zeker en vast ja. Wanneer je een auto koopt en er blijkt in de eerste 6 maanden nadat de auto gekocht is, een probleem of defect te zijn, dan moet de verkoper deze kosten dekken. Ofwel neemt hij de auto terug, beide gevallen is mogelijk. Wanneer er na 6 maanden nadat de auto gekocht is, zich een probleem voordoet, dan moet de verkoper enkel betalen wanneer hij op voorhand had kunnen weten dat deze gebreken er zouden zijn. Zo heb je dus zeker en vast garantie op een import auto!

Duitse autosites 

Duitsland is een heel goede markt om een auto te kopen. Simpelweg omdat er in de eerste plaats een veel grotere automarkt is dan hier in Nederland. Hierdoor kan je dus aan vaak heel goedkope prijzen aan een heel degelijke auto geraken. Er zijn tal van duitse autosites waar je de auto van jouw dromen op kan vinden. Denk maar aan Mobile.de of Autoscout24. Ook PKW.de is een aanrader! Zowel voor jonge tweedehandswagens als volledig nieuwe auto’s kan je terecht op deze duitse autosites.

Importeer pakketten 

Heb je rondgekeken op een van de sites en jouw auto gevonden? Dan moet je hem nog laten importeren naar Nederland. Je kan dit volledig zelf doen, maar vergeet niet dat er heel wat komt bij kijken. Bij easyimport.nl kan je ervoor kiezen om samen met hen de auto te importeren naar Nederland of het volledig door hen te laten doen. Op die laatste manier ben jij volledig ontzorgd en hoef je je van niets iets aan te trekken. Het enige wat jou dan nog te doen staat is aftellen naar jouw auto!

Return to top of page