Skip links

Transport naar het buitenland

Transport naar het buitenland kan op verschillende manieren worden aangeboden. Vaak betekent het dat het om vrachtvervoer gaat en heb je de keuze uit wegtransport, luchtvracht, zeevracht of vracht per trein. De keuze van transportmogelijkheden hangt vaak af van de omvang, gewicht en snelheid. Maar ook het land waar het heen moet kan meewegen in de keuze van transportmogelijkheden. Transport naar Italië heeft bijvoorbeeld te maken met een gebrekkig treinnetwerk. Het is dan ook verstandig om een andere manier van transport te kiezen.

Het is belangrijk om te weten dat de regelgeving voor transport in Europa, door de Europese Unie is vastgelegd. Toch houden Europese landen hun eigen regel- en wetgeving erop na, waardoor het soms verwarrend kan zijn voor ondernemers. Om frustratie te voorkomen is het goed om je te laten informeren over de regelgeving in een bepaald Europees land, voordat je transport naar het buitenland overweegt, voor de allereerste keer.

Kiezen voor wegtransport

Transport binnen Europa wordt grotendeels met vrachtwagens vervoerd. Het wegennet is binnen Europa goed te doen en afnemers krijgen hun vracht tot aan de deur, wat leidt tot tevreden klanten. De vracht blijft meestal bij een chauffeur en hoeft niet vanaf de haven of luchthaven met verschillende vrachten mee. Houdt rekening in het buitenland met autoloze zon- of feestdagen, waardoor je niet de weg op mag.

Kiezen voor zeevracht

Als je een grote en zware partij goederen wilt vervoeren is zeevracht een goede optie. De bestemmingen kunnen door heel Europa zijn, maar ook naar andere continenten. Vaak is dit de voordeligste manier van transport, voor zware en grote partijen, maar toch is zeevracht wel de langzaamste methode, die nog van de haven naar de eindbestemming moet.

Kiezen voor luchtvracht

De snelste manier van transport is per vliegtuig. Je goederen zijn binnen een of twee dagen op de eindbestemming, wat tijd en veel geld kan besparen. Een groot voordeel is dat jezelf ook mee kan om te zien of je transportgoederen goed aangekomen zijn en zelf kunt overdragen aan je zakenpartners.

Return to top of page