Skip links

Wat is chipTuning?

Motorchip tuning is een proces waarbij de elektronische besturingseenheid geherprogrammeerd wordt, waardoor de motor binnen verschillende parameters werkt. De ECU-chip bevindt zich in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid lucht en brandstofmengsel die plaatsvindt. Wanneer u dit opnieuw programmeert, kunt u de chip vertellen wat u wilt dat er met dit mengsel gebeurt. De kosten hiervan kunnen afhankelijk zijn van hoe je het hebt gedaan.

Een motor tuning chip is een cruciaal onderdeel van de elektrische en computersystemen van uw auto. De chip in uw voertuig bestuurt een aantal verschillende systemen, die ervoor zorgen dat ze te allen tijde goed worden aangedreven. Een chipTuning vervangt de standaard software op de ECU en overschrijft deze door nieuwe software die geprogrammeerd kan worden om de algemene prestaties van de auto’s te optimaliseren. Dit staat bekend als het opnieuw in elkaar zetten van voertuigen, omdat de ECU in wezen een programma is dat de werking van de motor regelt. Bij Vagtechniek helpen we u graag verder en bespreken we alle mogelijkheden voor uw auto.

Systemen de Chip Controls?

Afhankelijk van uw type auto en jaar, kan de ECU een grote verscheidenheid aan verschillende systemen besturen. Onder deze zijn het automatische transmissiesysteem, het voertuigstabilisatiesysteem, de brandstofinjectie, de kleppenondersteuningssystemen, de timing en ontstekingssystemen en het snelheidsregelsysteem. Dit alles is van cruciaal belang voor het functioneren van uw voertuig. De chip reageert op prikkels van het voertuig om de druk op de kleppen en brandstofinjectiesystemen op te voeren, de topsnelheid en de acceleratie van het voertuig te regelen, en meer.

Waarom kiezen voor chipTuning?

Er zijn vele redenen om voor chiptuning te kiezen. Ten eerste zult u merken dat uw motor beter reageert wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt. Het totale koppel en vermogen zal merkbaar toenemen. De vermogensafgifte zal soepeler verlopen, waardoor een veel veiligere rijervaring ontstaat, wat het op zijn beurt ook gemakkelijker en veiliger maakt om in te halen. Tijdens normaal rijden zult u merken dat uw MPG beter is, wat niet alleen de brandstofkosten verlaagt die u moet betalen, maar ook uw carbon footprint minimaliseert. De gasrespons zal worden verbeterd en het toerentalbereik zal worden vergroot.

Wat zijn de effecten van ECU chiptuning?

Veel mensen zeggen dat het overdoen van de ECU geen invloed heeft op het brandstofverbruik, maar dit is technisch gezien niet waar. Door het proces dat betrokken is bij het herschikken van de ECU zal er meer brandstof worden verbruikt om de verhoging van het vermogen te produceren. Als er enthousiast met de auto wordt gereden nadat de remap is uitgevoerd, dan zal het brandstofverbruik niet toenemen (en in sommige gevallen zelfs afnemen). Als de bestuurder echter zijn rijstijl wijzigt om het verhoogde vermogen en koppel in het gehele toerentalbereik optimaal te benutten, kan het brandstofverbruik worden verhoogd. Een goed voorbeeld hiervan zou kunnen zijn dat de verbetering van het koppel dat de motor na de remapping produceert, betekent dat de bestuurder niet langer een versnelling hoeft te laten zakken om de snelheid op een helling te handhaven of dat hij minder vaak hoeft te schakelen in het verkeer. Al deze kleine dingen dragen bij aan een verbetering van het brandstofverbruik.

Return to top of page