Skip links

Je elektrische auto opladen onderweg

Je elektrische auto opladen met Yeetpower is de beste en meest toekomstbestendige manier van laden. Een netwerk van laadmogelijkheden wordt over Nederland uitgerold. Het is aangepast aan de behoefte die in de regio bestaat aan elektrisch opladen. Dat maakt het netwerk efficiënt en zuinig en daarmee ook goedkoop. Het netwerk is een combinatie van snelladers en normale laadpalen. De laadpalen staan op grote parkeerplekken, Park en Ride plekken, bij grote winkelcentra en meer van dat soort plaatsen waar vaak veel mensen langer parkeren. Het aantal laadmogelijkheden kan eenvoudig worden uitgebreid naarmate de behoefte blijkt toe te nemen. Er staan dus nooit laadpalen langdurig ongebruikt. De snelladers zijn de aanvulling voor de mensen onderweg, die snel moeten bijtanken. Het netwerk is bijzonder geschikt voor bedrijfsauto’s, omdat er wordt samengewerkt met vastgoedeigenaren. De zakelijke markt is daardoor extra aantrekkelijk.

Thuis opladen

Je auto thuis opladen komt steeds meer in trek. De toch nog vrij schaarse laadplekken op parkeerplekken in de buurt zijn steeds vaker bezet. Wanneer je meerdere keren misgegrepen hebt, ga je nadenken over thuis laden. De mogelijk om thuis via het stopcontact op te laden is niet erg aantrekkelijk. Met de laadkabel die met je auto is meegeleverd is het brandgevaar van opladen via het stopcontact wel een stuk kleiner geworden, maar snel gaat het niet. Een eigen oplaadstation is dan een aantrekkelijke optie. Het is een investering, maar die betaalt zich op de lange termijn wel terug. Je kunt namelijk via je eigen, goedkopere, tarief opladen. En wanneer het zich niet in geld terugbetaalt dan toch wel in tijdsbesparing en het vermijden van ergernis. Het beste laat je het laadstation installeren door een specialist, dat garandeert dat het veilig is.

De kosten van het opladen van een elektrische auto

Het valt nog niet mee om de kosten van elektrisch rijden te berekenen. Het is afhankelijk van heel veel variabelen. Elektrisch rijden is goed voor het milieu en wordt daarom op verschillende manieren gesubsidieerd. Het geeft belastingvoordelen, maar ook de aanschaf van de auto zelf kent subsidiemogelijkheden. Daarnaast kun je je auto opladen met stroom die is opgewekt met je eigen zonnepanelen. Dat maakt het opladen een stuk goedkoper of zelfs gratis. Thuis opladen is sowieso goedkoper dan bij een laadpaal, want je betaalt alleen je lokale energietarief en geen opslag voor de laadpaal of kosten van een laadpas. Over het algemeen is het zo dat een elektrische auto duurder is in aanschaf, maar goedkoper in het gebruik. De aanschafprijs ligt hoger doordat de accu in een elektrische auto erg duur is. Hoe langer je dezelfde elektrische auto gebruikt, hoe groter het voordeel in kosten wordt. Dat komt doordat de “brandstof”, het onderhoud, de verzekering en de belasting lager zijn dan van een traditionele auto op benzine, diesel of gas.

Return to top of page