Skip links

Privé Tesla laadpaal

Tesla richt zich volledig op elektrische auto’s en heeft een breed netwerk van speciale oplaadpunten door heel Europa. In Nederland vindt u momenteel al ruim 23 supercharger locaties. De grootste bevindt zich op dit moment langs de A2 bij Breukelen. Hier heeft u maar liefst 28 superchargers ter beschikking. Dat speciale Tesla netwerk is uitermate handig als u onderweg moet opladen maar het is uiteraard een stuk voordeliger als u uw Tesla gewoon thuis op uw eigen oprit kunt opladen via een privé laadpaal. In zo’n geval kunt u opladen tegen het voordeligste stroomtarief.

Tesla thuis opladen

Om uw Tesla te kunnen opladen heeft een u laadpaal of laadkabels nodig. Deze laatste gebruikt u als u wilt opladen via het stopcontact. Laadpalen type 2 zijn stations die u gemakkelijk thuis kunt gebruiken. U kunt ervoor kiezen om de Tesla laadpaal zelf te installeren maar beter laat u dit klusje over aan een specialist. Waarschijnlijk moeten ook in uw meterkast thuis aanpassingen worden gemaakt en het blijft gevaarlijk om dit zelf te doen wanneer hiervoor niet de juiste kennis in huis heeft.

Laadsnelheid thuis

Bij superchargers wordt uw Tesla vaak binnen 30 minuten tot 80% opgeladen zodat u snel weer verder kunt. Wanneer u echter thuis uw Tesla wilt laden en u doet dat ’s nachts, dan heeft de auto ruim de tijd om volledig op te laden. Hoe snel dat gaat hangt af van een paar componenten. Allereerst de netaansluiting van de woning. In de meeste woningen is een oplaadvermogen van 11 KW. Om ’s nachts thuis op te laden is dit ruim voldoende. Wanneer u de laadpaal laat installeren zal de elektricien de laadpaal aanpassen aan deze stroomsnelheid. Het tweede component waarvan de laadtijd afhangt is de Wall connector. Deze heeft een maximaal vermogen van 22 KW. Als laatste component is daar dan de auto zelf. De boordlader die is ingebouwd in de auto heeft een maximale snelheid waarmee deze energie aan de Tesla levert. Deze kunnen verschillen per Tesla model.

Supercharging is sneller maar duurder

Uw tesla opladen via een supercharger gaat sneller dan wanneer u uw Tesla thuis oplaadt. Dit komt doordat de superchargers de boordlader van de auto passeren bij het opladen en direct 250 KW gelijkstroom leveren aan de accu. Hiervoor zijn wel speciale transformatoren en netaansluitingen nodig die niet beschikbaar zijn voor woningen. Heeft u tijd genoeg dan is thuisladen de goedkoopste optie.

Return to top of page