Skip links

Waarop letten bij een aanhangwagen kopen?

Een aanhangwagen kopen lijkt wellicht eenvoudig, maar is dat in de praktijk niet! Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de aanhanger. Welk formaat past bij hetgeen je in de aanhanger mee wilt nemen? Kies je tussen een volledig open aanhanger, of neem je een model met een klep? Een klep komt van pas wanneer je de spullen in de aanhanger droog wilt kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan een tent om te kunnen kamperen! Het zijn slechts voorbeelden van aandachtspunten bij de aankoop van een aanhanger. In dit artikel lees je hier meer over. 

Aanhanger kiezen bij je rijbewijs

Veel mensen willen de aanhanger kunnen gebruiken in combinatie met hun rijbewijs B. Dit is echter niet altijd mogelijk! Een geremd model aanhanger mag bijvoorbeeld niet gebruikt worden zonder aanhanger rijbewijs, wanneer de aanhanger een gewicht van 1.750 kilogram kan dragen. Een ongeremde aanhanger mag in principe altijd gebruikt worden met een rijbewijs B. Let in dit geval echter wel op het gewicht van zowel de aanhanger, als de lading. Op internet vind je de exacte grenzen voor het gebruik van een aanhanger bij een rijbewijs B.   

Nieuwe of tweedehands aanhanger

Niet alleen is het belangrijk om uit te zoeken welk type aanhanger je mag gebruiken bij een rijbewijs B. Let ook op het verschil tussen een nieuw en tweedehands model. Een nieuwe aanhanger is vaak voornamelijk interessant voor mensen die de aanhanger regelmatig gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bouwbedrijven, klusbedrijven, transportbedrijven, enzovoorts. Gebruik je de aanhanger slechts af en toe als particulier? In dat geval volstaat een tweedehands model vaak. 

Verschillende merken aanhangers 

Een derde factor om naar te kijken is het merk van de aanhanger. Binnen de Benelux staat Hapert bekend als een zeer betrouwbaar en degelijk merk. Aanhangers van deze producent vergen relatief weinig onderhoud en gaan lang mee. Een aankoop voor de toekomst!  

Return to top of page