Skip links

Zelf de einddemper van je uitlaat vervangen

Het uitlaatsysteem onder een auto is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Een van de belangrijkste onderdelen is de einddemper. Dit is tevens het enige zichtbare onderdeel, wat je onder de auto ziet hangen. Wist je dat het vervangen van zo’n einddemper helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? Het kan je veel geld besparen! Denk niet alleen aan de kosten die je bespaart voor de montage van het onderdeel. Ook kun je het onderdeel vaak goedkoper inkopen, dan dat men dit bij de garage doet. In dit artikel lees je meer over het vervangen van de einddemper. 

Functie van de einddemper in het uitlaatsysteem

Zoals reeds beschreven werd, is de einddemper het enige zichtbare onderdeel van het uitlaatsysteem onder de auto. Men noemt dit onderdeel ook wel een achterdemper. Doel van dit onderdeel is het vervoeren en afkoelen van de uitlaatgassen. Daarbij zorgt de einddemper voor het dempen van het geluid. Het verklaart de naam van het onderdeel! Aangezien de einddemper relatief makkelijk te vervangen is en het enige zichtbare onderdeel vormt van het uitlaatsysteem, vormt deze een belangrijk onderdeel bij het tunen van een auto. Vaak wordt gekozen voor een grotere uitlaat! 

<h2>Aanpak bij het vervangen van de einddemper</h2> 

Voordat je de einddemper onder je auto vervangt, is het belangrijk om te controleren of de auto op de handrem staat. Zorg er daarbij voor, dat de uitlaat goed is afgekoeld en de auto niet kortgeleden gebruikt is.

Stap 1: Demontage van de uitlaat

Tijd om de einddemper te demonteren! Maak altijd gebruik van een klein beetje WD40, om te voorkomen dat de uitlaatklemmen of bouten af kunnen breken. Je zou er ook voor kunnen kiezen om het vervangen van de einddemper te combineren met het vervangen van de uitlaatklemmen en bouten. Zo lijkt de uitlaat weer als nieuw!

Stap 2: Montage nieuwe einddemper 

Na het verwijderen van de oude einddemper, kun je het nieuwe model bevestigen. Zorg dat alle onderdelen stevig vastzitten, voordat je de uitlaatklem verwijdert. Na het verwijderen van de uitlaatklem voer je een laatste controle uit. Een nieuwe einddemper voor je uitlaat bestellen? Dan kan goedkoop via UitlaatDiscounter.nl!

Return to top of page