Skip links

Waarom een elektrische auto leasen?

Een elektrische auto leasen is natuurlijk een goed idee. Niet alleen omdat je goed voor het milieu bezig bent, maar ook om meerdere redenen. Lees de redenen in deze blog en ook waarom een elektrische auto goed is voor het milieu.

Altijd het nieuwste model

Wanneer je een elektrische auto gaat leasen, rijd je altijd in het nieuwste model. Een nieuw model kopen, is natuurlijk niet zomaar iets. Je hebt daar wel een mooie spaarrekening voor nodig. Wanneer je een auto least hoef je niet gelijk het gehele aankoopbedrag uit te geven. Je hebt als het ware een contract waarbij je in termijnen de auto afbetaald. De auto is officieel dan ook niet van jou. 

Beter voor het milieu

Naast dat je bij leasen niet gelijk een groot bedrag hoef te betalen, ben je met het leasen van een elektrische auto ook gelijk goed bezig voor het milieu. Een elektrische auto stoot namelijk geen broeikasgassen uit zoals CO2. Deze broeikasgassen zorgen ervoor dat de warmte rondom de aarde blijft hangen, waardoor de aarde alleen maar warmer wordt. Dit moet voorkomen worden, want wanneer de aarde nog meer opwarmt, zullen overstromingen, extreme weersomstandigheden en verandering van het klimaat gevolgen zijn. Rijden in brandstofauto’s is een van de grote factoren die hieraan meehelpen. 

Soorten elektrische auto’s

Ben je overtuigd en wil jij nu een elektrische auto gaan leasen? Dan moet je nog de perfecte elektrische auto uitkiezen. Dat is natuurlijk niet makkelijk, er komen namelijk steeds meer automerken op de markt. Let bij het kiezen o.a. op de actieradius, dit geeft aan hoe ver de auto kan rijden zonder opgeladen te worden. Een voorbeeld van elektrische auto’s: Kia e-Niro en de Volkswagen ID3. Denk aan het milieu en koop een elektrische auto! Te door om gelijk een nieuwe elektrische auto aan te schaffen? Ga dan voor leasen!

Return to top of page